Ambtenaar2.0 gaat 1.0

covertijdschrift[Blog van 25 november 2011 op Intranet gem. Haarlem]

Op 17 november 2011 is met gepaste trots het tijdschrift Ambtenaar2.0 gepresenteerd. Een tijdschrift? Dat heeft toch helemaal niets met Ambtenaar2.0 te maken? Die toen toch alles online? Tsja, de verbazing is wel begrijpelijk. Desondanks…

Het tijdschrift richt zich juist op die collega’s die nog niet zo thuis zijn in de digitale wereld. Doel is hen op een vertrouwde manier kennis te laten maken met een aantal mogelijkheden van die digitale wereld. En dan met name op die mogelijkheden die ons werk als ambtenaar makkelijker en leuker kunnen maken.

Toch is het tijdschrift meer 2.0 dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is namelijk volledig via crowdsourcing tot stand gekomen. De initiatiefnemers hebben elkaar en de auteurs gevonden via social media en hebben binnen een Pleio groep samengewerkt aan de totstandkoming van het tijdschrift. Teksten, foto’s en opmaak zijn allemaal op die manier gerealiseerd. Meer 2.0 kun je het niet krijgen.

Nieuwsgierig? Kijk dan hier Je kunt daar het tijdschrift bestellen (zolang de voorraad strekt) of downloaden als pdf. Ook vindt je er linkjes naar de (afzonderlijke) volledige artikelen.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.